Οι ντομάτες που είχα στην κουζίνα μου, περίμεναν για μέρες να βρω κάτι να τις κάνω και τελικά πέρα από τις καθημερινές σαλάτες, σκέφτηκα να φτιάξω ένα αλμυρό, μεσογειακό κέικ, που για το καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο. Με την ζέστη δυσκολεύομαι να φάω βαριά κι έτσι ψάχνω τρόπους να τρώω γευστικά αλλά πιο ελαφριά και το αλμυρό κέικ πιστεύω ότι είναι τόσο όσο. Χορταστικό, γευστικό, δεν βαραίνει, πανεύκολο, και θα σας πάρει πολύ λίγη ώρα για να το φτιάξετε.
Θα χρειαστούμε:
3 ντομάτες( όχι τα σποράκια)
3 αυγά ολόκληρα
250 γρ. αλεύρι
200 γρ. φέτα
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
μερικά φύλλα φρέσκο λεμονοθύμαρο
μερικά φύλλα φρέσκο βασιλικού
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι Ιμαλαΐων
Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το αλεύρι και το ελαιόλαδο. Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρότερα κομμάτια αφαιρώντας τα σποράκια. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τη φέτα στο υπόλοιπο μείγμα μαζί με το αλάτι, το πιπέρι, το λεμονοθύμαρο και τα βασιλικό και ανακατεύουμε προσπαθώντας να μη διαλύσουμε τελείως τις ντομάτες. Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά ανάλογα με το πόσο δυνατή είναι η κουζίνα μας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου