Αχλάδια με ροκφόρ, καρύδια και μέλι

 ←ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ


Ενώ τα αχλάδια έχουν πολύ απαλή γεύση, το ροκφόρ είναι το εντελώς αντίθετο. Μαζί όμως, με λίγο μέλι και καρύδια, εξαιτίας των αντιθέσεών τους, φτιάχνουν κάτι που μοιάζει να φτιάχτηκε το ένα για το άλλο. 

Είναι από αυτά τα πιάτα που αν δεν τα δοκιμάσεις δεν καταλαβαίνεις πόσο νόστιμα είναι, γι'αυτό επιμένω να το δοκιμάσετε. 

Μιας και μου αρέσει πολύ να καλώ φίλους στο σπίτι για κρασί και φαγητό, ψάχνω συνεχώς νέες προσθήκες για τα κεράσματα.  Αυτές που έχουν μέσα ροκφόρ, όπως παραδείγματος χάριν η σαλάτα με αχλάδι πάλι, ροκφόρ και φράουλες δεν αρέσουν σε όλους όπως η παντζαροσαλάτα που μου την ζητάνε σε κάθε μάζωξη. Φροντίζω πάντα να έχω κάποια που ξέρω ότι αρέσουν, κάποια επιλεκτικά που αρέσουν σε ορισμένους και πότε πότε προσθέτω και κάτι καινούριο. 



Θα χρειαστούμε:

2 αχλάδια μεγαλόκαρπα (αμπάτε φέτελ ποικιλία)
150 γρ. ροκφόρ 
2 κ.σ. μέλι 
1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια (προαιρετικά)
 


Πως το κάνουμε: 

Πλένουμε πολύ καλά τα αχλάδια και τα κόβουμε στη μέση κάθετα. Αφαιρούμε με ένα κουτάλι το σημείο εκείνο που έχουν τα κουκούτσια. 
Προσθέτουμε το ροκφόρ και ψήνουμε σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί για 10 λεπτά ίσα ίσα να μαλακώσει το αχλάδι και να λιώσει το ροκφόρ. Προσθέτουμε αν θέλουμε καρύδια και δύο κουταλιές μέλι. 

Σερβίρουμε εκείνη την στιγμή όπως είναι ζεστά. 

Δείτε επίσης:

Μαρμελάδα σύκο συνταγή 


Σχόλια