Μανιτάρια φρικασέ με σέσκουλα

 ←ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ


Αν δεν έχετε δοκιμάσει τα σέσκουλα στο φαγητό, το φρικασέ με μανιτάρια είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να τα δοκιμάσετε πρώτη φορά. Η γεύση τους μοιάζει πολύ με το βραστό σπανάκι (που έβαλα επίσης σο φρικασέ) και τρώγονται και σαλάτα με ελαιόλαδο και φρέσκο λεμόνι, όπως και τα υπόλοιπα βραστά χόρτα, μόνο που δεν είναι καθόλου πικρά. 

Θα χρειαστούμε:


8-10 μανιτάρια μεγάλα

1 μαρούλι ψιλοκομμένο

300 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο

1 ματσάκι σέσκουλα χοντροκομμένο

4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1/4 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο

150ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 ζωμό λαχανικών



Πως το κάνουμε:

Πλένουμε και κόβουμε τα υλικά μας. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμυδάκι με τα μανιτάρια και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας  μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να μειωθεί ο όγκος τους. Ρίχνουμε χλιαρό νερό τόσο ώστε να τα καλύψει και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών. Βραζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά με σκεπασμένο το καπάκι. 

*τα μανιτάρια προτίμησα να τα βάλω ολόκληρα και όχι κομμένα στα τέσσερα ή σε μικρότερα κομμάτια. 

*απέφυγα να βάλω αυγολέμονο ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ φαγητό. 


Σχόλια