Θα χρειαστούμε:
8-10 μανιτάρια μεγάλα
1 μαρούλι ψιλοκομμένο
300 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
1 ματσάκι σέσκουλα χοντροκομμένο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/4 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
150ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 ζωμό λαχανικών
Πως το κάνουμε:
Πλένουμε και κόβουμε τα υλικά μας. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμυδάκι με τα μανιτάρια και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να μειωθεί ο όγκος τους. Ρίχνουμε χλιαρό νερό τόσο ώστε να τα καλύψει και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών. Βραζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά με σκεπασμένο το καπάκι.
*τα μανιτάρια προτίμησα να τα βάλω ολόκληρα και όχι κομμένα στα τέσσερα ή σε μικρότερα κομμάτια.
*απέφυγα να βάλω αυγολέμονο ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ φαγητό.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου