Με λίγο σπανάκι και λίγες λιαστές ντομάτες που είχα, έφτιαξα ένα πολύ νόστιμο φαγητό, διαφορετικό από τα υπόλοιπα που έχουν κριθαράκι. Η συνταγή μου δεν έχει καθόλου φρέσκια ντομάτα, εσκεμμένα δεν έβαλα ώστε να παραμείνει πιο δυνατή η γεύση από τη λιαστή ντομάτα και το σπανάκι.
Είχα έτοιμο σπιτικό ζωμό λαχανικών και έβαλα και από αυτό, μπορείτε να βάλετε έναν κύβο ζωμό λαχανικών, αλλά και αν δεν το κάνετε, το φαγητό αυτό θα είναι πάλι νόστιμο. Λίγο αλάτι, πιπέρι και κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Θα χρειαστούμε:
300 γρ σπανάκι
2 φλιτζάνια του τσαγιού κριθαράκι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
7-8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
αλάτι, μαύρο πιπέρι
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
(ζωμό λαχανικών προαιρετικά)
Πως το κάνουμε:
Πλένουμε και κόβουμε το σπανάκι σε μικρότερα κομμάτια. Αν έχουμε κατεψυγμένο ξεχωρίζουμε γύρω στα 300 γρ. και το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε κατσαρόλα για 2-3 λεπτά.
Σε ένα μπολ ξεχωριστά, ξεπλένουμε μία δυο φορές το κριθαράκι και το προσθέτουμε στο σπανάκι. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτριας φωτιά για 20 λεπτά. Προσθέτουμε τέλος τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ανακατεύουμε. Αφήνουμε λίγο το φαγητό να σταθεί και να κρυώσει και σερβίρουμε προαιρετικά με φέτα.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου