Μους λεμονιού καλοκαιρινή


 ←ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ


Ό,τι έχει φρέσκο λεμόνι σίγουρα μου αρέσει, και στα φαγητά και στα γλυκά και μερικές φορές κάνω υπερκατανάλωση και δεν τα λυπάμαι καθόλου. Συνήθως φτιάχνω κρέμα λεμονιού, μπορείτε να δείτε την συνταγή εδώ, αλλά για φέτος δοκίμασα τη μους και μου άρεσε πάρα πολύ. Η υφή της είναι ανάλαφρη και η γεύση φυσικά λεμονάτη. 


Ως τώρα την έχω φτιάξει ήδη τρεις φορές και μέχρι να τελειώσει το καλοκαίρι και να μου ανοίξει η όρεξη για διαφορετικά γλυκά θα την φτιάξω σίγουρα άλλες τόσες. Συγκριτικά με το τσιζ κέικ με κρέμα λεμονιού, η μους γίνεται πολύ πιο γρήγορα και χρειάζεται λιγότερα υλικά. Θα έλεγα πως είναι και πιο δροσιστική και αν είστε σαν εμένα που το καλοκαίρι αποφεύγετε τις βαριές γεύσεις, τότε αξίζει να τη δοκιμάσετε. Για το τσιζ κέικ με κρέμα λεμονιού μπορείτε να δείτε την συνταγή εδώ


Θα χρειαστούμε: 

το χυμό 4 λεμονιών 
το ξύσμα ενός λεμονιού 
μια πλάκα λευκή σοκολάτα 
200 ml κρέμα γάλακτος 
350-400 γρ. ζαχαρούχο γάλα 
προαιρετικά μερικές σταγόνες άρωμα ζαχαροπλαστικής λεμόνι 


Πως το κάνουμε: 

Κρατάμε τον χυμό από τα λεμόνια και μαζί με το ξύσμα, την κρέμα γάλακτος και το ζαχαρούχο γάλα, τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο. Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και την προσθέτουμε λιωμένη στο υπόλοιπο μείγμα και χτυπάμε λίγο ακόμη στο μίξερ. Μεταφέρουμε σε μπολάκια και διατηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένα με διάφανη μεμβράνη. 



Σχόλια